De brouwtraditie van Leffe gaat meer dan 800 jaar terug. Niet alleen het drinken van Leffe (met foodpairing) maakt deze geschiedenis voelbaar, ook een bezoek aan Maison Leffe legt de link met dit erfgoed.
M

MEER INFO

Over Leffe

Meer info

Leffe kan terugvallen op een rijke geschiedenis die je proeft in elk glas

Orde van Leffe
Omdat enkel het beste goed genoeg is, werd De Orde van Leffe opgericht: een selectief gezelschap van horecaprofessionals die de perfecte kwaliteit nastreven om de klant het ultieme biergenot te bezorgen. Wie lid wordt van de Orde Van Leffe doorloopt de Masterclass: een opleidingsprogramma over Leffe. Specialisten van AB InBev tonen de oorsprong en varianten van dit bier, en ook het tappen en serveren komt aan bod.

Maison Leffe
Leffe wordt nog steeds gebrouwen volgens de authentieke receptuur zoals dat in de abdij van Leffe omstreeks 1240 het geval was. De brouwerij bevindt zich in het hartje van de Ardennen, vlakbij Maison Leffe. Dit bezoekerscentrum biedt een authentieke ontdekkingstocht aan langs het rijke verleden van Leffe als abdijbier.

Foodpairing
De rijke smaken van de 9 Leffevarianten zorgen ervoor dat Leffe een perfecte partner is van een aperitief, een voorgerecht, een hoofdgerecht of een dessert. De bekende Franse chef Hélène Darroze heeft in dit kader verschillende Leffe recepten ontwikkeld. Kies een gerecht uit en trakteer jouw gasten op een unieke Leffe-ervaring.

» Bezoek de Leffe website
» Bezoek de Orde van Leffe website
» Word fan van Leffe op Facebook
» Boek een rondleiding door Maison Leffe