Het bedrijf achter

het bier

Bedrijfsprofiel

Met een portfolio van meer dan 200 merken is AB InBev de grootste brouwer ter wereld

Wereldwijd

Wereldbrouwer
AB InBev is een echte wereldbrouwer met toonaangevende posities in Noord- en Zuid Amerika, Europa en Azië. In 19 belangrijke biermarkten nemen we de eerste of tweede positie op de markt in; een unicum in de internationale brouwerijwereld. AB InBev opereert in zes zones: Noord-Amerika, Latijns Amerika Noord, Latijns Amerika Zuid, West-Europa, Centraal en Oost Europa en Azië-Pacific.

Leidende positie
AB InBev is beursgenoteerd en heeft zijn hoofdkantoor in Leuven, België. De strategie van de onderneming is erop gericht om zijn leidende positie in de belangrijkste biermarkten van de wereld te versterken, door organische groei, efficiëntie, gerichte acquisities én door de consument altijd op de eerste plaats te zetten.

Portfolio
Met eigen activiteiten en licentieovereenkomsten over de hele wereld is AB InBev een wereldbrouwer. AB InBev heeft een portfolio van ongeveer 200 merken, waaronder de drie wereldmerken Budweiser®, Stella Artois® en Beck’s®.

Oorsprong
InBev is gevormd in 2004, toen Interbrew en Companhia de Bebidas das Américas (AmBev) samen kwamen. In 2008 werd een volgende mijlpaal bereikt door het samengaan van InBev met de grootste bierbrouwer in de Verenigde Staten: Anheuser-Busch, met name bekend van het wereldwijde merk Budweiser. De nieuwe naam van het gecombineerde bedrijf is Anheuser-Busch InBev (AB InBev).

» Bezoek de global website

AB InBev België

Oorsprong
De oorsprong van onze activiteiten gaat terug tot 1366 naar de brouwerij Den Hoorn, gevestigd in Leuven. In 1987 ontstaat de brouwersgroep Interbrew uit de fusie van twee grote Belgische brouwerijen, Artois (Leuven) en Piedboeuf (Luik, Jupille). Interbrew lag aan de basis van InBev, dat in 2004 ontstond uit de combinatie van Interbrew met het Braziliaanse AmBev. In 2008 combineerde InBev met Anheuser-Busch tot Anheuser-Busch InBev, ’s werelds leidinggevende brouwer.

Hoofdzetel
Vandaag bevinden de wereldwijde hoofdzetel van de groep AB InBev, de hoofdzetel van de zone West-Europa en de hoofdzetel van de business unit Benelux & Frankrijk zich in Leuven, en hebben we in België vier brouwerijen in Hoegaarden, Leuven, Jupille en Sint-Pieters-Leeuw.

Marktleider
Ons bedrijf staat voor een lange geschiedenis waarin vakmanschap, kwaliteit, innovatie en service naar consumenten en partners altijd centraal hebben gestaan. AB InBev België is vandaag marktleider in eigen land. De voornaamste Belgische merken zijn: Jupiler®, Stella Artois®, Hoegaarden®, Leffe® en Belle-Vue®. AB InBev streeft er ook naar om de Belgische biermarkt als geheel een nieuwe dynamiek te bezorgen door een evenwichtige aanpak waarin traditie en innovatie op basis van consumentenvoorkeuren elkaar aanvullen, en waarbij vakmanschap en kwaliteit steeds de rode draad vormen.

Innovaties
Recente succevolle innovaties zijn Leffe Ruby (2009), Leffe Kerstbier (2009), Leffe Lentebier (2011), Hoegaarden 0,0 (2011), Hoegaarden Rosée 0,0 (2012), Jupiler Force Blood Orange en Fresh Lime (2012) en de laatste nieuwe creatie Leffe Royale (2012).