Terras

Trends

Trend 1

Sfeer XXL: terrassen met een opvallend design

Ervaring
Als zonnig boegbeeld van je horecazaak speelt het terras een heel belangrijke rol. Een terras onderstreept de eigen unieke, individuele uitstraling van een bedrijf. Meer en meer zaken besteden veel aandacht aan een opvallend ontwerp van hun terras, waar een combinatie van comfort en sfeer voor een bijzondere gastronomische ervaring zorgen.

Samenhangend beeld
Het ontwerp van een terras moet aansluiten bij de stijl van een bedrijf. Bij een Mediterraan café past een terras in Provence-stijl, rustiek gaat goed met houten meubilair en in moderne gebouwen past weer een hipper interieur. Een samenhangend totaalbeeld ziet er altijd professioneler uitziet - en trekt veel klanten aan!

Trend 2

Terras als ‘goudmijn’ - omdat meer zitplaatsen meer omzet betekent

Terras non-stop
Ook in het voorjaar, op koele zomeravonden en in de herfst, zijn terrassen tegenwoordig uitnodigend ingericht. Op die manier zorgen ze voor een dubbel sterke verkoop. Terwijl bij temperaturen vanaf 20 graden het terras zich vanzelf snel vult, zorgt een slimme horecaondernemer ervoor dat ook op de koudere avonden en in het laagseizoen zijn terras vol zit.

Aaibaarheidsfactor 10
Met windschermen, heaters en warme dekens blijven de belangrijke zitplaatsen op het terras aantrekkelijk, zelfs bij lage temperaturen. Met luifels en parasols zorgen bedrijven ervoor dat de warmte niet te snel ontsnapt. Sommige horecaondernemers hebben een afgesloten veranda waardoor de koelte minder snel verdwijnt en het lekker warm blijft.

Trend 3

Consumenten houden van buiten eten

Out is in!
De populariteit van de patio, de veranda en het terras is enorm. Horecaklanten verblijven graag buiten, ontspannen met een verfrissend biertje samen met vrienden of familie. Veel horecaondernemers hebben deze trend inmiddels opgepikt en hebben van hun terras een ware oase van rust gemaakt.

Buiten smaakt het goed
We weten dat frisse lucht hongerig maakt! Terrasklanten bestellen graag iets te eten – vooral als de sfeer helemaal klopt. Met echte tafelkleden, servetdozen, mooie lampjes en een zomerse menukaart worden veel terrassen een uitnodigend openlucht restaurant.

Trend 4

Snelle service nog meer gewaardeerd door terrasklanten

Snelheid
Wist je dat een snelle bediening op het terras nog meer wordt gewaardeerd dan binnen? Succesvolle horecazaken plannen voldoende personeel in voor het terrasseizoen en wijzen per medewerker een aantal tafels toe, zodat ze snel de orders kunnen aannemen. 

Professionaliteit
Wie snel en vriendelijk wordt bediend, voelt zich goed en welkom als klant. Een snelle service onderstreept het professionele imago van een restaurant en zorgt ervoor dat de klanten graag terugkomen. Ook in teamtrainingen is een grotere nadruk komen te liggen op snelheid.

Trend 5

Lichte bieren zijn het meest in trek als terrasdrankjes

Zomerfris
Op het terras zijn bij hoge temperaturen lichte drankjes lekker, rustgevend en verfrissend. Absolute favorieten voor bierliefhebbers zijn een koud witbiertje, weizeners of bieren met weinig tot geen alcohol. Veel horecabedrijven besteden in de zomer extra aandacht aan hun drankaanbod en maken promotie voor de lichtere bieren.

Trendy emmer
Een nieuwe trend is de praktische, trendy ijsemmer, die vele flessen bier tegelijkertijd lekker koud houdt en waardevolle servicetijd bespaart. De laatste tijd zijn vooral de grote 75 cl flessen populair, die door meerdere klanten tegelijkertijd gedeeld kunnen worden.