Starten

Praktijkcases

Aanpassing concept

'In het eerste jaar draaiden we 150.000 euro verlies, in het tweede 50.000'

Blind beginnen
Het verhaal van de Nederlandse Michel Buijs van Havana in Utrecht zal veel collega’s bekend in de oren klinken. Je stort je vol enthousiasme op een nieuwe uitdaging, maar al snel blijkt de realiteit minder rooskleurig dan verwacht. De omzet blijft achter, de inkoopkosten rijzen de pan uit en achter de schermen openbaren zich verborgen gebreken. Voor je het weet, steven je op een financieel debacle af, want je rendement blijft hopeloos achter bij de verwachtingen. Waar ben je aan begonnen?

Zwaar verlies
Aan het eind van het jaar maakte Michel de trieste financiële balans op: de omzet stokte bij 850.000 euro, het verlies bedroeg 150.000 euro. De ondernemer zat knel. Hoog tijd om hulp in te roepen. De brutowinstmarge moet omhoog. Dus scherper inkopen en slimmer roosteren was noodzaak. Michel werkte aan een stevige omslag. “Ik pakte het hele concept aan. Van restaurant gingen we naar eetcaféformule, met tapas, eenvoudigere gerechten en een dagelijkse studentenhap voor vijf euro. Met lagere prijzen en een breder aanbod wilde ik een groter publiek aanspreken.”

Ommekeer
Daarna begint de ommekeer en blijft het lek definitief boven. Havana maakt een stevige omzetsprong, naar 1,4 miljoen omzet en 160.000 euro winst. Als Michel terugkijkt op de afgelopen periode zegt hij: “In vijf jaar ondernemerschap heb ik tien jaar ervaring opgedaan, zo heftig was het. Ik denk tegenwoordig drie keer na voor ik mijn geld uitgeef, want ik wil Havana gezond houden.”

Financiële check

'Met goede software kun je snel en adequaat inspelen op veranderingen'

Marges checken
Arno Hartogh, mede-eigenaar van het Zalmhuis in de Nederlandse stad Rotterdam: “Dankzij de stimulans van de brouwerij gebruiken we goede software voor onze financiële administratie. Met een spreadsheet checken we dagelijks de marges. Door verder met 13 periodes van 4 weken te werken, kunnen we de top-line steeds vergelijken.”

Personeelskosten omlaag
“We doen alle checks zelf. Gaandeweg hebben we ons beleid afgestemd op de cijfers. Zo werken we niet meer met een weekrooster voor het personeel maar met het programma Dyflexis. Daarmee kun je per dag, of zelfs per lunch inspelen op plotselinge veranderingen. De personeelskosten zijn daarmee flink gedaald!”