LEFFE IS HET
MEEST GELIEFDE
ABDIJBIER VAN BELGIË

DE AWARDS
ONDERSTREPEN DE KWALITEIT
VAN DIT GENIETBIER

Marktcijfers

Consumenten zien Leffe als een bier dat ‘het waard is om meer voor te betalen

Grootste abdijbier
Met een afzet in meer dan 80 landen is Leffe het grootste abdijbier ter wereld¹. Ook in België is het merk al jaren de absolute marktleider in het abdijbiersegment¹. Leffe heeft een naambekendheid van 97%² opgebouwd en is uitgeroepen tot het op één na favoriete biermerk². De afgelopen maand dronk 1 op 5 bierliefhebbers een Leffe².

Aantrekkelijke marge
Uit grootschalig onderzoek onder consumenten blijkt dat zij Leffe als een bier zien ‘van hoge kwaliteit’, ‘voor echte kenners’ en ‘het waard om meer voor te betalen’². Dit maakt een hogere prijsniveau mogelijk dat tot een betere marge leidt. Tip: boost je Verhoog je Leffe-volumes met meer zichtbaarheid en de inzet van grote glazen.
¹ AB InBev 2013, ² Ipsos 2013


Awards

Veelvuldig bekroond door chefs en sommeliers

Superior Taste
Een internationaal panel van chefs en sommeliers van het International Taste and Quality Institute in Brussel bekroonde alle Leffe bieren voor hun kwaliteit. Het abdijbier Leffe Blond ontving voor de 6de opeenvolgende keer een Superior Taste Award van drie sterren wat staat voor een uitzonderlijke smaak.

World Beer Cup
Uit inzendingen van meer dan 600 brouwers wereldwijd, kregen Leffe Blond en Bruin vorig jaar respectievelijk de zilveren en gouden medaille op de World Beer Cup. Een bewijs dat deze Belg ook op internationale proeverijen een hoogvlieger is en blijft.