‘t Stopsel, Diegem

’t Stopsel is een gezellig avondcafé in Diegem dat de bedienden uit de buurt entertaint vanaf 16:00 uur tot in de vroege uurtjes.

Concept

Een bruin café met humor, zo kun je 't Stopsel het best omschrijven. Op de kaart vind je 'é múkke groetter' (een maatje groter, dus) voor wiens dorst nog niet is gelest na een pint van 25 cl. Ook de toiletten zijn origineel aangeduid: een pater op de mannendeur, een non op het vrouwentoilet. In de Zaal der Wijzen naast het café kan vergaderd worden.

Locatie

Het pand waarin 't Stopsel huist, is al vijf generaties lang in het bezit van de familie Soetemans. "Mijn overgrootouders hebben hier nog gewoond", vertelt huidig eigenaar Dirk. "Ongeveer 15 jaar geleden was het gebouw in slechte staat geraakt. Toen moesten we een beslissing nemen: het huis ofwel verkopen ofwel nieuw leven inblazen."

Start

"Omdat het pand een grote emotionele waarde had voor ons, ontstond het idee om hier een horecazaak te beginnen. Ondertussen is 't Stopsel al 13 jaar open. In de beginjaren was de zaak 's middags ook open en kwamen mensen hier snacks eten. Dat was een groot succes, maar praktisch niet haalbaar voor ons. Nu zijn we alleen 's avonds open."

Doelgroep

Om 15 uur opent de zaak elke werkdag zijn deuren. "De meeste klanten, zo'n 90%, zijn mensen die op de nabijgelegen kantoren werken. Zij komen naar hier voor wat afterwork-fun. Op dinsdag en woensdag zijn we open tot middernacht; op donderdag tot 1 uur en op vrijdag tot 2 uur."

Sfeer

"De sfeer is hier heel gemoedelijk: we werken met een klein team, en dat valt in de smaak. Rond 17 uur beginnen de eerste werkmensen dagelijks binnen te sijpelen. Vrijdag is onze topdag: dan zit de zaak vol van 18 tot 2 uur 's nachts", vertelt Dirk.

Team

Dirk en zijn vrouw houden 't Stopsel open. Ze hebben één iemand vast in dienst en de ouders van Dirk helpen waar nodig. "Het is een luxe om te kunnen draaien met zo weinig personeel. Als baas ben ik daardoor heel nauw betrokken bij alle beslissingen."

Assortiment

"Vers van de tap kun je hier een Stella, een Hoegaarden of een Blonde Leffe krijgen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere (streek)bieren in de fles verkrijgbaar. Ik heb vroeger nog voor AB InBev gewerk; je kunt wel stellen dat ik het bedrijf trouw blijf, ja", glimlacht Dirk.

Gegevens

Kuregemstraat 18
1831 Diegem

Stella Artois, Leffe (Blond) en Hoegaarden (Wit) op vat

Gerelateerde hotspots