Piazza, Knokke

Waar het Albertplein tot voor kort beter bekend was als de ‘Place m’as-tu vu’, sloot er onlangs het laatste terras. Daarmee was Knokke een historische plek kwijt ... tot Piazza de deuren opende.

Concept

Horecaondernemers Frederic Ysenbaert, Christophe Van den Berghe en Carl Pollyn gingen duidelijk niet over 1 nacht ijs bij het uitwerken van Piazza. Binnen de opgelegde regels bouwden ze te midden van het Albertplein een unieke zaak met open en gesloten terrassen, een lange toog en een open keuken. Dit alles met design meubelen in rood en wit, perfect passend in het mondaine Knokke.

Start

Toen de concessie werd binnengehaald werd er meteen met man en macht gewerkt om de zaak tijdig klaar te krijgen en dit binnen de strenge normen van het lastenboek dat stad hen had opgelegd. Ze slaagden in hun opzet en op april 2011 ging Piazza officieel open onder massale mediabelangstelling. Sindsdien is Piazza het horeca pronkstuk van de stad Knokke.

Locatie

De locatie is gerust exclusief en uniek te noemen. Piazza is een combinatie van open en gesloten terrassen, met mobiele wanden die volledig uit glas bestaan. Het ligt in het  centrum van het Albertplein en biedt zowel aan de gasten als aan de passanten een ongehinderd zicht.. In de zomer heeft het terras een capaciteit voor 400 gasten. In de winter kunnen 40 gasten plaatsnemen in de overkoepelde en verwarmde terrassen.

Doelgroep

De zaak is elke dag open vanaf 9u in de zomer en vanaf 11u in de winter. Er is geen vast sluitingsuur vastgelegd en de keuken is doorlopend open met een gevarieerde menukaart met verzorgde snacks en suggesties. Vooral op mooie zomerdagen kunnen de gasten tot diep in de nacht van het terras genieten met een vers getapte Stella. Zowel vaste gasten uit Knokke als bezoekers voor 1 dag zullen er zich meteen thuis voelen.

Sfeer

Alles is strak wit en rood gehouden met designmeubilair, grote parasols en transparante tenten die voor de nodige bescherming kunnen zorgen tegen zon, wind of regen. Ook al zit je niet op het strand zelf, de ongedwongen sfeer moet wel meteen het gevoel hebben dat je aan de kust zit.

Team

De zaak is in handen van 3 zeer ervaren horecaondernemers. Het gaat om Carl Pollyn van Traiteur Cardinal, Christophe Van den Berghe van sterrenrestaurant JardinTropical en Frederic Ysenbaert van Yssis/Café du Nord en Brasserie Falstaff. De dagdagelijkse leiding wordt waargenomen door Saskia Van Campenhout die op de drukste dagen meer dan 15 man personeel onder zich heeft.

Assortiment

Piazza is voor AB InBev een Flagship outlet. Het spreekt dan ook voor zich dat er een ruim assortiment aan AB InBev bieren wordt geschonken. Stella Artois is er op een stijlvolle manier in de bars geïntegreerd en wordt er getapt uit gouden tapkranen en perfect getapt opgediend.

Gegevens

Albertplein
8300 Knokke-Heist

Stella Artois op vat

Gerelateerde hotspots