Bolas Bug, Luik

Bolas Bug is een figuurtje van José Parrondo. Het gelijknamige sfeercafé op de Place de Marché is een ode aan deze Luikse striptekenaar.

Concept

Bolas Bug biedt boven en op het terras ook ruimte om er eenvoudige, Zuid-Europees getinte gerechten te verorberen. Het interieur is ontworpen door architect Pascal Noé. Hij liet de verluchtingsbuizen goed in zicht, wat zorgt voor een industriële look. De felle kleuren (roze en indigo) maken het geheel toch gezellig en modern.

Eerbetoon

De bar bevindt zich bovendien in het hart van Luik aan een levendig plein, ideaal voor een hommage aan de kunstenaar José Parrondo. Zijn nalatenschap wordt eveneens in ere gehouden door de overheerlijke cocktailkaart en de wijnkaart met referenties uit Frankrijk, Italië en Zuid-Afrika. 

Sfeer

Dit Luikse café staat erg bekend omwille van de losse sfeer. Zo ontmoet je er een alegaartje van kunstenaars, zakenlieden, jonge gezinnen en alternatieve kunstenaars. Zij komen hier ook voor de aangename playlist. Bovendien maakt de dj-eigenaar zijn playlists publiek via Spotify.

Gegevens

Place du Marché 33
4000 Luik

Jupiler, Leffe (Blond), Hoegaarden (Wit) en Belle-Vue (Kriek) op vat

Gerelateerde hotspots