Bier Central, Antwerpen

Twintig bieren van ’t vat en meer dan driehonderd op de fles. Bij Bier Central ben je wel even zoet als je het Belgische bierlandschap wil verkennen.

Concept

Naast het typische gerstenat biedt het biercafé borrelhapjes en Belgische klassiekers aan. Maar ook wie een verfrissend gerecht zoals mosselen in witbier wil proeven, is hier aan het juiste adres. Daarnaast organiseert Bier Central ondermeer bierdegustaties en kaas- en bierpairings.

Ondernemer

De ondernemer van Bier Central is Davy Verbeke. Davy is tevens het brein achter Antwerp Catering. Met deze cateringservice biedt hij een typisch Belgische service aan op een aantal eigen locaties – van een retrobar tot een Ierse pub en een Britse gastropub – aangevuld met op maat uitgewerkte activiteiten zoals ‘gekke’ bierdegustaties. Zo zijn er ‘zware, blonde bieren’ voor stoere makkers die tegen een stootje kunnen.

Locatie

Bier Central is gelegen op wandelafstand van het Centraal Station in Antwerpen. In de onmiddellijke buurt tref je toeristische trekpleisters aan zoals de Meir, de zoo en de opera. Aangezien Bier Central gevestigd is aan de karakteristieke de Keyserlei, krijgt het authentiek biercafé een unieke uitstraling.

Doelgroep

De 'bierboemeltram' met stops op typische bierlocaties is een hit bij de buitenlandse touroperators. In Bier Central leggen de biersommeliers niet alleen de toeristen maar ook de professionele bierdegusteerders en occasionele cafégangers in de watten met hun gastvrije service.

Interieur

Voorwerpen die een instrumentele rol spelen in de geschiedenis van het Belgisch bier, zijn op speelse wijze in het interieur verwerkt. Vergaap je aan de emaille-borden en de oude bierkratten en herken in een lamp een bierfilter of in een tafel een gistpers. Neem plaats in een ton en duik onder in de werkplaats van de kuiper.

Assortiment

Omdat geen enkel ander land een biercultuur heeft die zich qua variatie in stijlen, smaken en complexiteit kan meten met België, probeert Bier Central die rijkheid te weerspiegelen met 20 bieren van het vat (zoals Westmalle Dubbel, Chimay Tripel, Bourgogne des Flandres of een Leffe Ruby) en 300 bieren van de fles.

Menu

Dit biercafé beschikt niet alleen inhoudelijk over een bijzondere kaart, ook vormelijk mag de menukaart er best wezen. Voor wie nieuwsgierig is naar de wetenswaardigheden over brouwerij, locatie, type bier, kleur, smaak en alcoholpercentage.

Gegevens

de Keyserlei 25
2018 Antwerpen

Stella Artois, Leffe (Blond, Bruin) en Hoegaarden (Wit) op vat

Meer info op www.biercentral.be

Gerelateerde hotspots