Food pairing

Het ABC van bier & food bewijst dat een brede range van bieren gecombineerd kan worden met vele gerechten.

Smaakprofielen

Hoe en waarom beer & food combinaties werken...

ABC van bier en food
Om ‘bierterminologie’ te vertalen in iets dat eenvoudig te begrijpen is, is een model ontwikkeld op basis van bestaande theorieën waarmee zowel bier als eten ingedeeld kan worden op smaken. Deze ABC-theorie laat op een simpele manier zien wat bier & food combinaties doen met onze smaakpapillen en hoe je een bijzondere beleving creëert.

Accent

Combinatie van dezelfde smaken om de ervaring te versterken

Voorbeelden
1 | Salade met rood fruit met een kriek (gebrouwen met kersen)
2 | Salade met limoendressing en een fris witbier met citrustonen
3 | Wild in donkere paddestoelensaus met een donker abdijbier
4 | Geroerbakte stukjes eend en pittige sinaasappelsaus met een amberbier
5 | Pêche Melba met een stevige, fruitige tripel

Eindeloos combineren
Foodpairing biedt de mogelijkheid om eindeloos te combineren. Je kunt vele heerlijke ingrediënten combineren met alle bieren.

» Foodpairing ideeën voor de bieren in jouw assortiment

Brug

Combinatie van vergelijkbare smaken die elkaar aanvullen

Voorbeelden
1 | Zoete chocolade brownies met een kriek (gebrouwen met kersen)
2 | Een stoofschotel met veel uien versterkt de smaak van herfstbock
3 | De grillsmaak van kip, tonijn of geroosterde groenten combineert mooi met een tripel
4 | Gegrilde zalm met een karamelachtig bier, zoals een amber of een donker bockbier
5 | Het zilte van gebakken zeetong is heerlijk te koppelen aan een gueuzebier

Eindeloos combineren
Foodpairing biedt de mogelijkheid om eindeloos te combineren. Je kunt vele heerlijke ingrediënten combineren met alle bieren.

» Foodpairing ideeën voor de bieren in jouw assortiment

Contrast

Combinatie van tegengestelde smaken om een nieuwe beleving te creëren

Voorbeelden
1 | Pittige Oosterse schotels met een verfrissende, lichte pilsener
2 | Zoutige tapas zoals gestoomde makreel met een zoetig donker abdijbier
3 | Gegrilde zalm met romige saus, gekoppeld aan een verfrissend witbier
4 | Lamsvlees met lentegroenten met daarnaast een verfrissend fruitbier
5 | Gerechten met een donkere, rijke saus met een fruitig blond abdijbier 

Eindeloos combineren
Foodpairing biedt de mogelijkheid om eindeloos te combineren. Je kunt vele heerlijke ingrediënten combineren met alle bieren.

» Foodpairing ideeën voor de bieren in jouw assortiment