Soepje van waterkers met Stella Artois

Ingrediënten
1 ui
1 prei
2 zachtkokende aardappelen
een klontje boter
2 l kippenbouillon
1 teentje knoflook
1 laurierblad
1 bussel waterkers
1 potje zure room
100 gr grijze garnalen

Bereiding
Snipper de uien en de prei fijn. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en stoof alles samen in een klontje boter. Voeg er het laurierblad en het teentje look aan toe en bevochtig alles met de kippenbouillon. Laat dit een halfuutje koken en verwerwijder het laurierblad. Snipper de waterkers en voeg hem toe aan de soep, laat ze nog 1 mintuut doorkoken. Mix de soep mooi fijn en je zal merken dat ze een frisgroene kleur krijgt. Giet ze nog even door een zeef zodat de soep mooi glad en fijn is. Serveer ze met de zure room en de garnaaltjes. Lekker met een Stella Artois.