Mosselen met Belgische frietjes en een Stella Artois

Ingrediënten
1 kg mosselen
Belgische frietjes
Een prei en een stengel bleekselderij (beide grof gesneden)
Ui
Een beetje peterselie 

Bereidingswijze
Neem de mosselen een voor een tussen duim en wijsvinger en oefen wat druk uit aan de zijkanten, probeer de beide helften langs elkaar heen te schuiven. Bedorven mosselen zullen dan open gaan; deze gooi je weg. Mosselen die al openstaan – dat zijn dode mosselen – gooi je ook weg. Doe de goede mosselen in de pan op het vuur en sluit deze af met een deksel. Laat het zo twee minuten staan, hussel dan de inhoud van door elkaar en zet de pan terug op het vuur, totdat de mosselen opengaan. Nu zijn ze klaar. Bak de groenten in de mosselpan met een beetje boter, wat tijm en een laurierblad. Voeg 100 ml Stella Artois toe en laat alles sudderen totdat de groenten ‘al dente’ zijn en de alcohol is verdampt.