Kroketjes met witlof, kaas & ham en een Stella Artois

Ingrediënten
1 liter volle melk
125 gram bloem
75 gram boter
250 gram geraspte kaas
6 plakken gekookte ham
4 struikjes witlof
Extra bloem
Broodkruimels        
2 eieren

Bereidingswijze
Smelt de boter en voeg de bloem toe om een roux te maken. Voeg beetje bij beetje de melk toe en verwarm tot er een dikke en gladde massa ontstaat. Breng de saus met peper en zout op smaak. Haal de saus van het vuur en vermeng het met de geraspte kaas net zolang totdat het een dikke kaassaus is geworden. Snij de ham in kleine stukjes en voeg dit toe aan de kaassaus. Snij de witlof en smoor het in een pan met een beetje boter. Voeg de witlof toe aan de kaassaus. Doe het mengsel op een bord en plaats dit in de koelkast totdat het koud is. De saus moet stevig genoeg zijn om er ballen van te maken. Bedek de ballen eerst met bloem, haal ze dan door de licht geklopte eieren en vervolgens door de broodkruimels. Doe dit twee keer; dan weet je zeker dat ze in de frituurpan niet uit elkaar vallen.