Leffe Tripel

& food

Smaak

Het is een stevig en verfijnd bier met een aromatisch boeket

Stevig
Leffe Tripel (8,4%) is een hoogblond abdijbier dat nagist op fles. Hij bevat drie keer zoveel mout en krijgt daardoor een meer bittere smaak. Het is een stevig en verfijnd bier met een aromatisch boeket en een citroenachtige noot in de afdronk. Een volwaardig alternatief voor wijnen met veel body.

Culinaire partners
Culinaire partners moeten iets in hun mars hebben. Met kaas en andere vettige structuren gaat Leffe Tripel een mooie alliantie aan. Combineer met hapjes of gerechten met rook-, grill- en karamelsmaken.

Fingerfood

Lekker bij abdijkaas, croque monsieurs en quiches

Fingerfood
Vrijwel alle hapjes en snacks met kaas doen het goed naast de bourgondische Leffe Tripel. Zoek naar gerechtjes die klanten samen kunnen eten. Denk aan kaasplankjes, mezze, stoere tapas en verfijnde canapés. 

Topcombinaties
01 | Abdijkaas met gegrild notenbrood
02 | Canapés met foie gras en gebrande suiker
03 | Zalm-broodrolletjes
04 | Mini croques monsieurs
05 | Mini quiches Lorraine
06 | Gandaham-rolletjes met roomkaas
07 | Champignonbeignets
08 | Kaasstengels

Gerechten

Lekker bij gerookte vis, ovenschotels en zoete groenten

Gerechten
De tonen van rabarber, pruim en citrus in Leffe Tripel werken verfrissend op vettige kazen, romige ragouts en zware gratins. De grillsmaak van bijvoorbeeld kip, tonijn of geroosterde groenten wordt goed opgepakt. 

Topcombinaties
01 | Pasteitje met kalfsragout
02 | Aardappelslaatje met gerookte makreel
03 | Romige aardappel-pastinaaksoep
04 | Bourgondische slakken met kruidenboter
05 | Elzasser zuurkool met koteletjes en worstjes
06 | Witlof met ham en kaas uit de oven
07 | Gratin van venkel, wortel en spekjes
08 | Broodpudding met rabarbermoes

Recepten

Abdijkaas

Met artisanaal notenbrood, compote, amandelen en Leffe Tripel

Zalmpakketje

Met sjalotten, groene appelen, bieslook en Leffe Tripel

Foie gras

In koolbladeren met Leffe Tripel