Groene asperges met parmaham en Leffe Royale

Ingrediënten
24 groene asperges van gemiddelde grootte
25 gr eendenvet
¼ liter gevogeltebouillon
6 dunne sneetjes parmaham
50 gr geraspte parmezaankaas
Zout, piment d’Espelette

Bereiding
Snijd de asperges op 10 cm van de punt. Schil de asperges indien nodig, was ze vervolgens en droog ze goed af. Giet het eendenvet in een pan en stoof er de asperges in. Kruid ze, zodra ze gekleurd zijn, met zout en piment d’Espelette, giet er de gevogeltebouillon over en laat de asperges op een zacht vuurtje garen gedurende 4 tot 5 minuten. De asperges moeten krokant zijn, controleer de gaarheid met de punt van een mes. Laat afkoelen (het is ook mogelijk om de asperges eenvoudiger klaar te maken door ze ongeveer 6 minuten in kokend gezouten water te dompelen). Snijd elk sneetje ham in de lengte in 3. Rol rond elk stukje asperge een reepje ham.  Leg de asperges met ham op een ovenplaat. Bestrooi het geheel met geraspte parmezaankaas en laat gratineren onder de grill. Dien onmiddellijk op.