Pralines van foie gras met luikse stroop met Leffe Radieuse

Ingrediënten
1 blok foie gras van eend of Belgische paté
zwarte sesamzaadjes
2 eetlepels Luikse stroop
1 flesje Leffe Radieuse

Bereiding
Rooster de zwarte sesamzaadjes in een steelpan. Rooster er voldoende zodat u de balletjes foie gras er kunt in wentelen. Laat de zaadjes afkoelen in de koelkast. Voor de saus: neem een kom en meng 2 grote lepels Luikse stroop met de Leffe Radieuse tot u een vloeibare, stroperige saus krijgt. Als ze te vloeibaar is, voegt u wat meer stroop toe. Snijd de foie gras in kleine stukjes (van zo'n 15 g). Rol de balletjes met de hand, wentel ze vervolgens in de stroop en daarna in de koude sesamzaadjes.


TIP VAN DE CHEF:
U kunt voor dit recept ook Belgische varkens- of everzwijnpaté gebruiken (bij voorkeur een sterke smaak die met de zwarte sesamzaadjes samengaat). U kunt ook vierkantjes maken of de beide afwisselen. Zo krijgt u een mooie presentatie.