Leffe Radieuse

& food

Smaak

Leffe Radieuse heeft een fijne, bittere hopsmaak waar kenners zo dol op zijn

Rijk
Een fijnproeversbier zoals Leffe Radieuse (8,2%) is de trots van elke brouwer. De hop is met de grootste zorg geselecteerd om hem de fijne, bittere hopsmaak te geven waar kenners zo dol op zijn. Fruitige accenten en een aardse ondertoon brengen de smaakbalans helemaal in evenwicht.

Balans
De zoete, aardse en notige tonen en zijn bruine kleur doen denken aan een herfstbos. De lichtbittere geur gaat naar die van roggebrood en donker volkoren. Wie dit bier proeft, krijgt zin in oude brokkelkaas of volle, ronde gerechten waarin kaas is verwerkt. Risotto met bospaddestoelen bijvoorbeeld! 

Fingerfood

Lekker bij oude kaas, roquefort of notenkaas

Fingerfood
Het zuivelige zilt van de kaas en het fruitig zoete van de Leffe Radieuse vormen een gedroomde combinatie voor liefhebbers van food & beer. Ronde, intense smaken zoals van lever, doorstoofd gehakt en paling vallen ook in de prijzen.Topcombinaties:
01 | Oude brokkelkaas
02 | Roquefort of notenkaas
03 | Mini kaassoufflés
04 | Bruscetta met kippenleverpastei
05 | Gehaktballetjes met mosterd
06 | Toastje gerookte paling
07 | Kaasstengels
08 | Roggebrood met kaascrème

Kazen

Leffe Radieuse & Brillat Savarin met chutney van abrikozen

Witschimmels

  • Brie, Camembert, Chaource, Coulommiers, Saint-Marcellin
  • Gerijpte witschimmels voor amberkleurige bieren met aardse toetsen

Sterke bitterheid
Chef-kok Hélène Darroze: "Leffe Radieuse kenmerkt zich door een sterke bitterheid en zorgt dus voor een opmerkelijk contrast: het romige, zilte karakter van de kaas en de zachtheid en zoetheid van de chutney contrasteren met de bitterheid van het bier."

Gerechten

Ideaal bij kaasgerechten en risotto met bospaddestoelen

Gerechten
Gerechten met gesmolten kaas kunnen soms wat zwaar zijn. Dit fruitig zoete bier geeft er net een tikje lichtheid aan. De zuiveltonen leven helemaal op. Rijpe frisheid zoals van peren, pruimen of verse vijgen pakt hij mooi op. Topcombinaties:
01 | Kaasfondue
02 | Risotto met bospaddenstoelen
03 | Pastei met wildragout
04 | Bladerdeegtaartje met gegrilde paprika en aubergine
05 | Spaghetti Bolognese
06 | Pizza Quattro formaggi
07 | Kaasdessert
08 | Salade met walnoot, peer en roquefort

Recepten

Tabouleh

Van tomaat en koriander met gegrilde lamsfilet en Leffe Radieuse

Millefeuille

Van Bleu des Moines en gegrild rozijnenbrood met Leffe Radieuse

Pralines

Van foie gras met zwarte sesamzaadjes en Luikse stroop met Leffe Radieuse