Lolly van foie gras met gedroogde vruchten en Leffe Kerstbier

Ingrediënten
70 g foie gras, gekonfijt, paté of uit blik
15 tot 20 g peperkoek
7 g pistachenoten
7 g Perigordnoten
7 g gedroogde abrikozen
7 g dadels
2 cl druivenpitolie

Bereiding
Snijd de peperkoek een dag op voorhand in fijne sneetjes en laat drogen. Verkruimel de peperkoek de volgende dag. Mix de foie gras tot een smeuïge mousse. Leg een vel plasticfolie op het werkblad en doe de mousse in een spuitzak. Spuit over de hele lengte van de folie een rol mousse van foie gras van ongeveer 1,5 cm dik. Rol de foie gras in de plasticfolie, vouw de uiteindes goed dicht. Zorg ervoor dat de rollen zo regelmatig mogelijk van vorm zijn. Leg in de koelkast. Hak het fruit in grove stukken en meng ze met het peperkoekkruim. Zodra de rollen goed koel en opgesteven zijn, snijd u ze in stukjes van 6 cm, of ongeveer 15 g, en verwijdert u de plasticfolie. Bestrijk ze met druivenpitolie met een borsteltje en rol ze door de mengsel van peperkoek en vruchten. Prik elk rolletje op een houten prikker. Koel bewaren tot het opdienen.