Filet van eend met een loempia van groene kool en Leffe Kerstbier

Ingrediënten
2 eendenfilets
1 liter bruine fond
2 doosjes zwarte bosbessen
3 stuks pastinaak
melk
nootmuskaat
boter
laurier
groene kool
200 gram prinsessenboontjes

Bereiding
Schil de pastinaak en snij hem in stukken, kook hem gaar in melk samen met wat zout en een blaadje laurier. Verwerk hem daarna verder tot puree. ( boter, muskaatnoot, peper en zout, een scheutje warme melk of kookvocht). Haal nu de mooiste bladeren van de groentekool en kook ze kort in gezouten water, schrik ze na het koken meteen in koud water zodat ze mooi groen zijn. Kook ook de boontjes beetgaar, en rol ze in het kookblad zodat je een mooie groentenloempia krijgt. Laat de bruine fond voor 2/3 inkoken en voeg er daarna de bosbessen aan toe. Houd er nog enkele bij voor de afwerking. Mix de saus en doe ze door een zeef, werk af met een klontje boter zo gaat de saus mooi blinken. Bak nu de eend rosé gaar en snij ze in plakjes, serveer er de pastinaakpure en de groentenloempia bij. Lepel de saus over het vlees.