Wentelteefjes met peren compote en Leffe Bruin

Ingrediënten (4 personen)
4 sneden (oud) wit- of bruin brood, zonder korst 
4 eetlepels volle melk 
1 ei 
8 eetlepels Leffe Bruin, flesje van 33 cl 
8 eetlepels perencompote of perenjam of kweeperengelei, of van een andere zoete vrucht 
4 plakjes blauwaderkaas, bijvoorbeeld Fourme d'Ambert, Gorgonzola of Bleu d'Auvergne 
4 plakjes Rommedoe of soortgelijke kaas • 2 eetlepels roomboter


Bereiding
Met de staafmixer een glad beslag maken van de melk, het ei en het bier en in een schaal gieten. De sneden brood halveren of in een driehoekje snijden en kort in het beslag wentelen. Overtollig beslag afschudden. Boter in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de driehoekjes of gehalveerde sneden brood om en om lichtbruin bakken. Iets laten afkoelen en met perencompote of perenjam of kweeperengelei besmeren en de ene helft van het brood met een plakje blauwaderkaas beleggen en de andere helft met een plakje Rommedoe (karakteristieke, sterke Limburgse kaas) of een vergelijkbare kaas. Naar smaak een glas of proefglaasje (15 cl) Leffe Bruin erbij serveren.