Gegrild rood vlees met rode koolsla en Leffe Bruin

Ingrediënten
4 entrecotes
¼ rode kool
8 gedroogde vijgen
8 dadels
een handje vol rozijnen
4 sneden gerookt spek
balsamicoazijn
suiker
bintjes
olijfolie
look
tijm
grof zout

Bereiding
Snij de rode kool in flinterdunne reepjes en doe ze in een kom. Snij ook de gedroogde vijgen, dadels en rozijnen in stukjes en voeg ze toe aan de rode kool. Kruid met peper en zout en 2 eetlepels suiker. Besprenkel rijkelijk met balsamicoazijn. Meng alles goed door elkaar en laat dit een uurtje marineren in de koelkast. Snij het spek in fijne reepjes en bak het krokant aan in de pan. Dit dient voor de afwerking van onze koolsla. Kook de bintjes half gaar in grouten water in hun schil. Doe ze daarna in een ovenschaal en doe er wat peper, grof zeezout en verse tijm over. Leg er ook een teentje look bij en een flinke scheut olijfolie. Zet de aardappelen nog een half uur in een voorverwarmde oven op 185 graden. Gril de entrecote saignant en serveer hem samen met de geroosterde aardappelen en de rode koolsla, strooi er op het einde nog wat van onze krokante spekjes over.