Sinaasappel amandel- cakejes met karamelsaus met Leffe Bruin

Ingrediënten (4 personen)
175 gram gesmolten ongezouten roomboter 
70 gram bloem 
175 gram poedersuiker, of iets meer 
125 gram gemalen ontvelde amandelen 
5 eiwitten 
2 theelepels fijngeraspte sinaasappelschil 
75 gram bruine suiker 
1,5 dl Leffe Bruin


Bereiding
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. Een muffin plaat met 12 holtes of meer, met wat boter besmeren, lichtjes met bloem bestuiven en het teveel eruit schudden. De bloem boven een mengkom zeven. Suiker en gemalen ontvelde amandelen toevoegen. Eiwitten in een propere kom schuimig kloppen. Gesmolten boter en de fijngeraspte sinaasappelschil toevoegen en goed roeren. Dit mengsel door het mengsel van suiker, bloem en ontvelde amandelen roeren tot alles goed gemengd is. De holtes van de muffinplaat voor 2/3 hiermee opvullen. In de oven gedurende 25 tot 30 minuten plaatsen tot ze goudbruin zijn geworden. Uit de oven halen en laten afkoelen. In een koekenpan met dikke bodem de basterdsuiker laten smelten. De pan goed schudden en vervolgens het bier beetje bij beetje, al schuddend toevoegen. Iets laten afkoelen en ervoor zorgen dat de saus nog vloeibaar blijft. Mocht de saus wat hard worden, weer iets laten smelten. Sinaasappel- en amandelcakejes samen met de karamelsaus serveren. Naar smaak een proefglaasje (15 cl) Leffe Bruin erbij serveren.