Leffe Bruin

& food

Smaak

Leffe Bruin heeft een delicate smaak van vanille en kruidnagel en een vol aroma

Rijk
Leffe Bruin is een authentiek abdijbier naar een traditioneel recept uit de abdij van Leffe. Hij heeft een delicate smaak van vanille en kruidnagel en een vol aroma en toffee en karamel. Zijn diepe, herfstbruine kleur dankt hij aan de donkergebrande mout. Leffe Bruin bevat 6,5% alchol.

Kruidig
Behalve als aperitief- en avondbier ook heel geschikt om naast het bord te plaatsen. Leffe Bruin vraagt om rijkdom en diepgang van culinaire partners. Zoek naar volle, kruidige, naar zoet neigende smaken. Ook heerlijk om te combineren met volle kazen of te verwerken in een dessert.

Fingerfood

Lekker bij abdijkaas, hummus en gestoomde makreel

Fingerfood
Een beetje vet kan geen kwaad naast dit volle rijke bier. Denk aan bitterballen en geroosterd brood met rillette (soort paté). Volromige kazen die naar zoet of rokerig neigen zijn ook heerlijk bij Leffe Bruin. 

Topcombinaties
01 | Geroosterd brood met rillette of gestoomde makreel
02 | Toastjes wildpaté, appel en walnoot
03 | Plankje abdijkaas met vijgenbrood en perenstroop
04 | Puntjes pitabrood met humus of baba ganoush
05 | Mini worstenbroodjes
06 | Falafel balletjes
07 | Rijpe geitenkaas met stukjes vijg
08 | Rookamandelen en studentenhaver

Kazen

Leffe Bruin en Mont d’Or, noten uit de Périgord en brood met spek

Gewassen korstkazen

  • Mont d’Or, Cabri Ariégeois, Vacherin
  • De aromatische kracht van deze kazen vraagt om bieren met karakter

Licht gekaramelliseerd
Chef-kok Hélène Darroze: "Het smeuïge, zoete en licht gekaramelliseerde karakter van het bruine bier verzacht de bitterheid van de noten en vult het romige aspect van de Mont d'Or perfect aan."

Gerechten

Lekker bij uiensoep, parelhoen of fazant en kruidige desserts

Gerechten
Bonen, linzen, gevogelte, zoetige en bittere groentes doen het prima naast Leffe Bruin. Het heeft naast iets rokerigs, ook een zweem van zuiderse vruchten in zich. Uitstekend bier om in te sudderen. 

Topcombinaties
01 | Uiensoep met croutons
02 | In bier gestoofde karbonades of konijn
03 | Bonen- en linzengerechten
04 | Knolgroenten als pastinaak, knolselderij en wortel
05 | Gegrild rood vlees met geroosterde aardappels
06 | Parelhoen of fazant met spruitjes
07 | Stoofpeertjes en appeltjes uit de oven
08 | Wentelteefjes van krentenbrood met bier-sabayon

Recepten

Amandelcakejes

Met sinaasappel-karamelsaus en Leffe Bruin

Wentelteefjes

Met perencompote, blauwaderkaas, Rommedoe en Leffe Bruin

Stoofvlees

Met uitjes en Leffe Bruin

Eendenborst

En abrikoosfarce met Leffe Bruin

Gegrild rood vlees

Met rode koolsla, geroosterde aardappel en Leffe Bruin

Bladerdeeggebakjes

Met Belgische kaas, Luikse stroop en gekaramelliseerde walnoten en Leffe Bruin