Krabcakes met een mosterdsaus, citrus en Leffe Blond

Ingrediënten
Krabcakes
375 gr krabvlees
1/2 citroen
5 ml worcestersaus
60 gr mayonaise
3 bosuitjes ( of sjalotjes)
5 gr tabasco
Zout
Piment d’espelette
1 eigeel
50 gr panko (japans paneermeel)

Saus
1/2 sjalot
7,5 ml plantaardige olie
90 ml witte wijnazijn
1 theelepel
dijonmosterd
1/2 theelepel mosterdzaatjes
120 gr mayonaise
125 gr zure room
22,5 g honing
zout
piment d'espelette

Bereiding
Doe alle ingrediënten, behalve het eigeel en paneermeel, samen in een kom en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en Piment d’Espelette.
Verdeel vervolgens deze massa over 12 gelijke schijfjes met een diepte van ongeveer 1 cm en een diameter van 4 cm.
Voor het serveren, rol je de schijfjes in het eigeel en in het paneermeel. Vervolgens frituren in arachideolie.
Snij de sjalot in kleine stukjes, meng vervolgens alle ingrediënten samen in een kom en breng op smaak met zout en Piment d’Espelette.
Serveer de krabcakes op kleine borden met een lijntje saus.