Gebakken coquilles met rauwe ham en Leffe Blond

Ingrediënten
4 Sint-Jacobsnootjes
2 sneetjes oud brood
1 teentje look
1 bussel citroen tijm
Olijfolie
2 sneetjes Pata negra
250 gram jonge spinazie
2 sjalotten
100 gram gezouten boter
het sap van 1 limoen

Bereiding
Begin dit gerechtje met de Pata negra. Leg de sneetjes op een bakplaat en laat ze drogen in een oven op 60 graden gedurende 3 uur. Maak nadien voor het korstje op de Sint-Jacobsnoten een mengeling van broodkruim, een geperst teentje look, een scheutje olijfolie en peper en zout. Voeg er ook enkele blaadjes citroen tijm aan toe. Bak nu de Sint-Jacobsnoten in hete olijfolie en kruid voordien met peper en zout. Besmeer de Sint-Jacobsnoten rijkelijk met het gekruide broodkruim en zet de Sint-Jacobsnoten nog enkele minuten in de oven op 180 graden. Tot er een heerlijk krokant korstje op komt.

Snipper vervolgens de sjalot en stoof ze in boter samen met de verse jonge spinazieblaadjes. Dresseer de Sint-Jacobsnoten op de spinazie en werk af met het limoen botersausje. Het sausje bestaat uit gesmolten boter en limoensap dat afgekruid is met peper en zout. Werk het gerechtje af met de gedroogde Pata negra.