Wafeltjes met groene kruiden en mousse van asperges met Hoegaarden Wit

Ingrediënten
2,5 dl asperge soep
2,5 dl room 40% vet
3 gelatine blaadjes
enkele asperge punten
1 bussel bieslook
500 gr aardappelen
2 eieren
3 eetlepels aardappel meel
peper en zout.

Bereiding
Week de gelatine blaadjes in water, wring ze uit en los ze op in een klein beetje warme soep. Meng de rest van de soep samen met de half opgeslagen room en het gelatinemengsel tot je een gladde massa hebt. Laat de mousse afkoelen en opstijven in de koelkast. Schil de aardappelen voor de wafels en rasp ze. Doe de geraspte aardappelen in een kom met water. Als de aardappelen allemaal geraspt zijn haal ze dan uit de kom en wring ze goed uit zodat ze droog aanvoelen. Het aardappel water giet je voorzichtig weg maar hou het natuurlijk zetmeel dat in het aardappelwater zit bij. Doe de geraspte aardappelen samen met het natuurlijkzetmeel en het aardappel meel in een meng kom. Voeg er de eieren aan toe en de gehakte bieslook. Meng alles goed door elkaar en kruid stevig af met peper en zout en nootmuskaat. Bak de aardappel massa af tot mooie wafels in een wafelijzer. Laar ze koud worden en dresseer er een quenelle van de aspergemousse op, werk af met een gaar gekookte aspergekop.