Bloemkoolroosjes met tartaar en Hoegaarden Wit

Ingrediënten
1 bloemkool
1 eigeel
mosterd
arachideolie
½ citroen
zilveruitjes
lente-ui
peterselie
augurken
kappertjes
bloem
eieren
paneermeel

Bereiding
Snij de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar. Laat even afkoelen. Maak een dipsaus op basis van mayonaise. Meng een eigeel met een eetlepel mosterd en roer goeg om. Pers er een halve citroen bij en klop tot mayonaise door er telkens een klein beetje olie bij te gieten. Hak enkele zilveruitjes, de lente uitjes, de peterselie en wat augurken fijn en voeg ze bij de mayonaise. Roer er ook wat kappertjes door. Panneer nu de afgekoelde bloemkoolroosjes. Wentel ze eerst even door de  bloem, dan door een losgeklopt eitje en dan door het paneermeel. Bak ze in een frietketel op 160 graden en serveer er de dipsaus bij. Combineert goed met een Hoegaarden Wit.