Salade van beenham, groene asperges en een dressing met Hoegaarden Rosée

Ingrediënten (4 personen)
250 gram gekookte beenham, dunne plakjes
400 gram groene asperges
4 eetlepels zonnebloemolie
1 dl Hoegaarden Rosée
enkele framboosjes
100 gram gemengde sla, kant en klaar
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding
De harde onderkant van de groene asperges afsnijden, halveren en in een stoommandje boven heet water niet te gaar stomen. Af laten koelen. In een mengkom het bier en de zonnebloemolie met een staafmixer goed mengen. Naar smaak extra bier gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout. Gemengde sla op de borden rangschikken, plakjes beenham, asperges en de dressing hierover verdelen. Met enkele framboosjes en fijngeknipte bieslook garneren. Serveren met stokbrood, warme toast of ciabatta, vergezeld van een goed gekoeld glas Hoegaarden Rosée.