Hoegaarden Rosée

& food

Smaak

Fruitig en licht bitter: met duidelijke richtlijnen en makkelijk te combineren

Lichtzoet
Hoegaarden Rosée is lichtzoet, fruitig, fris, maar heeft ook een bittere toets, want het blijft natuurlijk wel bier. Slechts 3% alcohol. Voeg daarbij een vleug kruidigheid van het citrusachtige korianderzaad. Met zo’n waaier aan smaken lijkt het misschien moeilijk om te combineren, maar niets is minder waar.

Sprankelend
Dit sprankelende, lichtrode bier geeft duidelijke richtlijnen aan haar foodpartners. Die bevatten bij voorkeur zoete elementen en grillsmaken, maar bovenal lichtvoetigheid. Een prima begeleider van zomerse salades en populaire lightgerechten.

Fingerfood

Lekker bij vishapjes, fruitige spiesjes en oriëntaalse mezze

Fingerfood
Laat de schalen met dim sum en mezze maar komen als Hoegaarden Rosée op tafel staat. Ook lekker: elegante crabcakes, stukjes frittata, lichte vishapjes, spiesjes met gamba’s of stukjes kip en gezonde nibbles. 

Topcombinaties
01 | Crabcakes
02 | Garnaalspiesjes met vanille
03 | Dim sum
04 | Mezze
05 | Frittata met courgette
06 | Gefrituurde tongreepjes
07 | Japanse rijstcrackers
08 | Nootjes met gedroogde cranberries

Gerechten

Lekker bij gegrilde groenten en desserts met rood fruit

Gerechten
Hoegaarden Rosée combineert goed met zoete schaaldieren, rauwkost en rood zomerfruit. Maar ook met lam,kalfsvlees of kip met lichte sauzen en beetgare groenten. Zeer geschikt voor marinades of dressings. 

Topcombinaties
01 | Salade met kreeft en frambozen
02 | Sint Jacobsschelpen met venkel en sinaasappel
03 | Asperges met lamsham en dragonsaus
04 | Pasta met pesto, gegrilde kip en pijnboompitten
05 | Roodbaarsfilet met gegrilde groenten en couscous
06 | Jambalaya met scampi’s
07 | Roodfruit gemarineerd in roséebier
08 | Tompoezen met mousse van witte chocola en frambozen

Recepten

Salade

Van beenham, groene asperges en een dressing met Hoegaarden Rosée