Belle-Vue Kriek

& food

Smaak

De zure krieken van Belle-Vue Kriek smaken heerlijk met frisse, lichte aperitieven

Kersen
Brouwerij Belle-Vue (voordien Vandenstock) brouwt in Pajottenland een lambiekbier dat gist onder invloed van de natuurlijke gistcellen in de lucht en mag rijpen op houten vaten. Op het einde worden zure krieken toegevoegd, waardoor een heerlijke friszure kersensmaak ontstaat.

Zomerbier
Een zomers bier, met een alcoholpercentage van 5,2%, dat je schenkt in een bol glas. Zijn frisse zuren combineren prachtig met ‘grand salades’, gerookte vis en vleesgerechten en fruitige desserts. Hij wordt ronduit vrolijk van een zoetige tegenhanger. Serveertemperatuur 5 tot 6°C.

Fingerfood

Lekker bij fruitige amuses, gerookte vis en blauwe kaas

Fingerfood
Dit frisse bier fungeert graag als begeleider van een lichte lunch of als aperitief. Doet het prima bij lichtrokerige hapjes en amuses met een fruittoon. Maar verrast ook bij blauwschimmelkaas of harde schapenkaas.

Topcombinaties  
01 | Brusselse wafel met warme kersen
02 | Crabcakes met perzik
03 | Spiesje met minitomaatjes en mozzarellabolletjes
04 | Plateau gerookte vis
05 | Toast met platte kaas en verse kruiden
06 | Gerookte kalkoenfiletrolletjes met kersen
07 | Minicroissants met aardbeien
08 | Roggebrood met rijpe peer en gorgonzola 

Gerechten

Lekker bij visgerechten, gegrilde kip en fricandon

Gerechten
Dit is een fantastisch bier om mee te koken. Verwerk het door een dressing of marinade. Of voeg op het laatst een scheutje bier toe aan stoverijen. Die frissen daar helemaal van op. Smaakt top bij fruitige en zoete desserts.

Topcombinaties   
01 | Salade met tartaar van rauwe en gerookte zalm
02 | Pasta met gegrilde kip en gorgonzolasaus
03 | Gegrilde sardientjes
04 | Wild konijn in kriekbier
05 | Fricandon (gehaktbrood) met kriekjes
06 | Pizza Hawaï
07 | Brebis (schapenkaas) met zwarte kersenconfituur
08 | Kersen clafoutis

Recepten

Chocolademousse

Met Belle-Vue Kriek